Alcaldes i empresaris turístics de Romania visiten la Vila Joiosa per conèixer els projectes de turisme sostenible desenvolupats al municipi

Aquesta visita forma part d'un projecte de cooperació entre el Grup d'Acció Local Pesquer de la Marina i el Grup d'Acció Local Rural de regions de Romania entorn a projectes turístics sostenibles locals.

Font: Font pròpia
Alcaldes de municipis de Romania i gerents d’allotjaments turístics del país han visitat hui la Vila Joiosa per tal de conèixer els projectes de turisme sostenible que es desenvolupen al municipi. Aquesta visita forma part del projecte de cooperació entre el Grup d’Acció Local de Pesca de la Marina, del qual forma part la Vila Joiosa, amb el Grup d’Acció Local Rural de diverses regions de Romania que té com a objectiu crear un vincle entre les destinacions turístiques de tots dos territoris. La comitiva, encapçalada pel gerent del GALP La Marina, José Manuel Sebastià, ha estat rebuda l’Alcalde Marcos Zaragoza i l’edil de Pesca, Carlos Soler.
A la trobada, l’Alcalde els han explicat el compromís de l’equip de govern local en la implementació de pràctiques sostenibles en totes les seves polítiques turístiques amb els objectius de convertir la Vila Joiosa en una destinació turística sostenible, que té cura del medi ambient, respecta la comunitat i ofereix una experiència de qualitat als turistes i desestacionalitzar la demanda amb una àmplia oferta de productes turístics que distribueixen les visites al llarg de l’any. Entre aquests productes turístics durant la temporada baixa, Zaragoza ha destacat la promoció del senderisme i rutes costaneres, la conservació d’espais naturals, l’organització de competicions esportives internacionals, com el proper campionat del món de piragüisme que acollirà la Vila Joiosa el 2026, convenis amb operadors locals per oferir experiències aquàtiques que respecten l’entorn marí, la gastronomia basada en productes locals i sostenibles i l’organització d’esdeveniments gastronòmics involucrant el sector pesquer, el suport al sector de la pesca sostenible, la col·laboració amb empreses privades d’excursions al port pesquer i la llotja i la promoció del ric patrimoni cultural i arqueològic.
“El nostre repte és ser un referent de destinació turística sostenible que atregui visitants durant tot l’any, sense comprometre el benestar dels residents ni l’equilibri mediambiental. Un turisme que no sols respecta, sinó que millora l’entorn natural i cultural de la Vila, garantint una convivència harmoniosa entre turistes i comunitat”, ha assenyalat Marcos Zaragoza.
La comitiva visitarà també altres municipis del Grup d’Acció Local Pesquer La Marina, com Altea i Calpe, entre d’altres. El GALP La Marina és una entitat sorgida en el marc del Fons Europeu Marítim i de Pesca que dissenya i desenvolupa una estratègia de desenvolupament local participatiu per gestionar ajudes europees, entre d’altres.
Compartir:

Notícies relacionades