L’artista xilè Felipe Zúñiga guanya la segona fase d’intervenció artística de la primera edició del Concurs Street Art La Vila Joiosa Artistes Emergents

Aquest artista, anomenat Malpegados i establert a Barcelona, és conegut per les seues obres d'art urbanes a diverses ciutats espanyoles i internacionals, com la seua intervenció al tramvia de París

Font: Font pròpia
Regidoria: Cultura, Joventut
L’artista xilè Felipe Zúñiga, conegut artísticament com a Malpegados, és el guanyador de la segona fase de la primera edició del Concurs de Street Art – Artistes Emergents de la Vila Joiosa. L’artista visual i muralista ha presentat una proposta sota el títol “Ànima de mar”, que en les seves paraules “s’inspira profundament en la vida dels pescadors de la Vila Joiosa, la seua relació amb el mar i l’indestructible esperit que els impulsa a sortir-ne cada dia a enfrontar-se a les forces impredictibles de l’oceà. El mural s’enfocarà a honrar l’ardu treball dels pescadors, una professió tan arrelada a la història i el patrimoni etnogràfic marítim de la Vila, però amb un enfocament surrealista que busca donar una nova perspectiva a aquesta realitat”.
Aquesta intervenció artística correspon a l’espai vertical de la rampa d’accés des del riu Amadorio al barri del Poble Nou, que va quedar deserta a la primera convocatòria del premi, convocat per les regidories de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament de la Vila Joiosa. La temàtica d’aquesta intervenció es basa en la identitat cultural marinera del municipi, per això el jurat, format per experts com l’artista visual i professor de la facultat Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández, David Trujillo i el gestor cultural i comissari internacional Antonio Cervera, han valorat la interpretació d’elements del patrimoni etnogràfic marítim, com ara la pesca i el mar Mediterrani, per tal de posar en valor el patrimoni i la identitat cultural com a poble mariner dins del conjunt històric declarat Bé d’Interès Cultural .
Malpegados és un artista visual i muralista, reconegut internacionalment pel seu vibrant estil i la seva capacitat per fusionar la humanitat amb la natura a les seves obres. Va estudiar direcció d’art a Buenos Aires (Argentina) i es va traslladar a París on va començar a desenvolupar la seva carrera com a director artístic i exposar els seus primers projectes a Europa. Des de llavors ha viscut i treballat a diverses ciutats europees, Àfrica i Llatí Amèrica.
L’obra ha estat premiada amb 1.200 euros i s’executarà els dies 20, 21 i 22 de setembre dins de les activitats de la Vila Vella 2024, que se centren en el patrimoni etnogràfic marítim del municipi.
Compartir:

Notícies relacionades