Continua la instal·lació de càmeres i sensors intel·ligents per recollir informació en temps real al terme municipal de la Vila Joiosa

Ja s'han instal·lat 18 càmeres a diverses localitzacions de la localitat i es preveu incorporar més de 50 càmeres al sistema durant aquest any.

Font: Font pròpia
L’Ajuntament de la Vila Joiosa avança en el seu repte de transformar el municipi en una ciutat intel·ligent i dotar els serveis públics de la tecnologia que permeti millorar-los. En els darrers mesos de 2024, s’han instal·lat un total de 18 cambres a diverses zones del municipi per tal de recollir informació en temps real. Al mateix temps, s’han integrat al sistema part de les existents, instal·lades en diversos sistemes antics i inconnexos. Les localitzacions són la intersecció del carrer Colom amb Barranquet, la rotonda de la urbanització Sainvi ubicada a la carretera nacional 332, la desembocadura del riu Amadorio, els accessos nord i sud de la urbanització La Tellerola, l’accés al poliesportiu Maisa Lloret, a la cruïlla entre el carrer Ferrocarril i l’avinguda Altea, l’accés al vial del Racó del Conill, la rotonda de l’avinguda Carlos Galiana, a tocar de la fàbrica de Xocolates Valor, a la Torre de Sant Josep a la platja El Torres i els accessos per les zones nord i sud a la partida La Robella per la via CV-770.
El regidor de Ciutat Intel·ligent, Pedro Ramis, explica que “continuem amb aquest projecte en marxa i ampliarem el nombre de càmeres i sensors al llarg de l’any, en què acabaran incorporades més de 50 per tal d’anar abastant tot el terme municipal”.
Les càmeres recopilaran informació sobre l’estat del trànsit rodat en temps real, dels aparcaments i de l’aforament als espais públics. Aquest projecte es va iniciar al juny amb la instal·lació del mapa d?antenes, base per a totes les actuacions.
L’actuació s’engloba en el marc del Pla Director Smart City de Vila Joiosa, que persegueix convertir la Vila Joiosa en una ciutat intel·ligent mitjançant l’obtenció de la màxima informació per millorar la mobilitat i la seguretat ciutadana i la recopilació de la mateixa en una gran base de dades amb què prendre decisions estratègiques de forma objectiva. Aquest pla contempla la digitalització de les dades referents a serveis de transport, consum dels subministraments elèctrics i d’aigua, l’ús dels contenidors de recollida de residus, el nivell de pol·lució o la petjada de carboni, entre d’altres.
Compartir:

Notícies relacionades