El guanyador del II Premi d’Investigació Jaume Soler, Antonio Sellés, imparteix una conferència del seu treball sobre la indústria de la salaó a la Vila Joiosa

La regidora de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, lliura el premi de 2.500 euros a l'autor guanyador pel seu treball de recerca “Sal, peix i tradició: un anàlisi de la indústria de la salaó a la Vila”

Font: Font pròpia
Regidoria: Patrimoni històric
L’investigador i professor d’Història Antonio Sellés Rodríguez ha rebut el premi de 2500 euros en guanyar la segona edició del Premi d’Investigació Jaume Soler, que organitza l’Ajuntament de la Vila Joiosa. En un acte celebrat a Vilamuseu, la regidora de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, li ha lliurat el diploma acreditatiu del guardó davant d’una gran multitud de públic, els membres del jurat i els descendents de Jaume Soler. L’investigador ha impartit la conferència sobre el seu treball guanyador “Sal, peix i tradició: un anàlisi de la indústria de la salaó a la Vila” on ha repassat la història de la salaó, des de diferents enfocaments, com ara la indústria, l’economia, la tradició de l’almadrava i la gastronomia, fins a l’actualitat, destacant les famílies vileres que s’han dedicat.
El jurat l’han composat Antonio Espinosa, cap del Servei Municipal d’Arqueologia i Patrimoni Històric i Museus de la Vila Joiosa i doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Madrid; Albert Alcaraz, Cronista Oficial de la Vila Joiosa, director de l’Arxiu Històric Municipal i professor associat al departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant; Francesc Xavier Llorca, doctor en Filologia Catalana i professor a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant; José Antonio Moya, doctor en Comunicació, Comportament i Societat per la Universitat d’Alacant, director de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a la Vila Joiosa i professor del departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant i l’edil de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de la Vila Joiosa, Rosa Llorca, .
Llorca ha explicat que el jurat ha valorat que el treball posseeix tots els ingredients d’una investigació de qualitat i destaca en tots els aspectes valorats en la convocatòria del premi presentant un bon plantejament, alta qualitat metodològica i literària i una precisa contextualització, a més que el tema escollit és de gran rellevància en la societat vilera i està tractat amb una visió innovadora de tot el procés a la Vila Joiosa.
En aquesta segona edició, hi han concorregut sis autors amb set treballs, dedicats a temes molt diferents, dins l’amplíssim camp de patrimoni cultural material i immaterial de la Vila Joiosa. Aquesta és la primera vegada que es lliura aquest premi ja que a la primera convocatòria el 2023 el premi va quedar desert. Aquest premi de recerca porta el nom de Jaume Soler per tal de retre homenatge a la seua destacada contribució a la conservació de la memòria històrica de la Vila Joiosa i la seua comarca. Jaume Soler va publicar els dos volums de ‘Des del cantó d’El Mercantil’, on explica la història i tradicions vileres i aporta biografies de persones que han tingut rellevància al municipi des de finals del segle XIX fins a l’arribada de la democràcia i la Constitució de 1978. Va ser Alcalde de la Vila i va participar al concurs Kilòmetre Llançat i a la compra del solar de la Casa de Cultura, origen de la Biblioteca municipal Cristóbal Zaragoza i Vilamuseu.
Compartir:

Notícies relacionades