Els ciutadans de la Vila Joiosa poden aportar les seues idees, comentaris i opinions a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi. Aquest document, que està elaborant la regidoria d’Urbanisme i Infraestructures, compta amb una fase prèvia de participació ciutadana que es va iniciar amb la realització d’una enquesta als veïns sobre els hàbits de mobilitat ia la qual ara s’ha unit el procés de recollida de suggeriments i aportacions per part de la ciutadania a la redacció del pla.
Per això, està obert el període de participació ciutadana en què els veïns poden consultar la proposta del pla de mobilitat a la web corporativa de l’Ajuntament de la Vila Joiosa ( https://villajoyosa.com/sites/urbanisme/v1/fase/documentacion). php?item=7) i presentar els seus comentaris sobre els aspectes plantejats a l’esborrany del pla a l’email planesparticipacionpublica@villajoyosa.com. El termini de finalització de recollida de propostes finalitza el dia 11 de desembre.
A més, el proper 26 de novembre, s’organitzarà una jornada de participació ciutadana en què es presentarà l’anàlisi i diagnòstic del pla, els resultats de les enquestes ciutadanes, així com les propostes preliminars per a la millora de la mobilitat sostenible al municipi sobre les que els veïns podran presentar opinions i suggeriments. La sessió se celebrarà a les 17.00 hores a Vilamuseu i serà retransmesa en directe per la web corporativa de l’Ajuntament de la Vila Joiosa per tal de garantir la participació de la ciutadania.
El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es redactarà finalment després de l’estudi de les aportacions dels veïns després de la fi d’aquest període de participació ciutadana a fi de ser exposat a informació pública i aprovat definitivament pel Ple municipal.
Aquest text, basat en l’anàlisi de la situació actual i la caracterització de la mobilitat urbana, proposa solucions a la mobilitat en escenaris futurs que avance en un model accessible i sostenible, tenint en compte les activitats econòmiques i socials, així com el respecte al medi ambient. Per això, entre les actuacions destaca la promoció de carrils bici, l’ús del transport públic en detriment del privat, a més a més del transport verd, la circulació que resolga punts conflictius, millore l’accessibilitat i redueixca la contaminació acústica, la millora dels itineraris amb la conversió en zona de vianants al centre urbà, creació de corredors escolars i actuacions de millora de l’accés per als vianants a la platja centre.