L’Ajuntament de la Vila Joiosa va celebrar ahir el Dia Internacional de la Síndrome de Down amb la inauguració de “Jack, artista”, la primera exposició de Jack, un jove de 21 anys amb síndrome de down, veí de Finestrat. L’Alcalde Marcos Zaragoza va presentar esta mostra que recopila una gran varietat de dibuixos en els quals Jack mostra el seu dia a dia. Autoretrats, dibuixos de les seues mascotes, dels seus cantants favorits, dels seus familiars i, fins i tot, de la llista de la compra, formen part d’esta col·lecció, que estarà exposada a la biblioteca municipal Cristóbal Zaragoza fins al 4 d’abril.
L’Alcalde va destacar que “esta exposició demostra que l’art és un mitjà d’expressió i d’integració social, ja que el conjunt de dibuixos mostra el talent i l’evolució artística de Jack a través d’obres figuratives i coloristes amb una sensibilitat i creativitat úniques. Jack ha trobat en la pintura la seua forma d’expressió més autèntica i és un honor poder celebrar el Dia Internacional de la Síndrome de Down inaugurant esta primera exposició de Jack, que marca una fita en la seua trajectòria artística”.
En l’acte també van participar la directora general d’Innovació i Inclusió Educatives, Xaro Escrig, l’edil de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, la presidenta de l’associació de síndrome de down d’Alacant Extraordinaris 21, Marta Vives, i el comissari de l’exposició i mestre de Jack, Ernst Kraft, els qui van felicitar l’artista.
L’edil de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, va explicar que “amb aquesta exposició no sols hem volgut celebrar per primera vegada el Dia Internacional de la Síndrome de Down, que enguany es commemora amb el lema “Tan com el teu”, sinó que també volem mostrar el compromís de l’Ajuntament de la Vila Joiosa amb aquest col·lectiu i les seues famílies, a més de la nostra dedicació per la inclusió social en tots els àmbits”.
Per part seua, la directora general d’Innovació i Inclusió Educatives, Xaro Escrig, va destacar que la Vila Joiosa és un municipi compromès i involucrat amb la inclusió social, ja que, entre altres iniciatives i recursos, disposa del col·legi públic d’educació especial Secanet, centre educatiu referent a la Marina Baixa, i que, des de la Generalitat Valenciana es continua treballant per ampliar tot tipus de recursos i serveis inclusius en el municipi. Escrig va afegir que activitats com aquesta exposició visibilitzen l’equitat i la diversitat per les quals les administracions públiques treballen per a garantir la integració social de tota la ciutadania.